PhpDig.net

Go Back   PhpDig.net > PhpDig Forums > Script Installation

Reply
 
Thread Tools
Old 12-03-2004, 02:58 AM   #1
olivier
Green Mole
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 17
blank page

Hello,

Just installed phpdig this morning. I have a blank page on my browser for every *.php page. I have no clue yet about this issue.

I am using FreeBSD 4.9 with apache-1.3.29_1 and mod_php5-5.0.2,1

su-2.05b# pkg_info | grep mysql
mysql-client-4.1.7 Multithreaded SQL database (client)
mysql-server-4.1.7 Multithreaded SQL database (server)
php5-mysql-5.0.2 The mysql shared extension for php

PHP is working fine for other applications. for exemple :
<?php
phpinfo();
?>
give a good result.

the only php page that I can see on phpdig is the install.php page.

Permission is 777 for all my files and I have root privilege.

Any idea?

/Olivier
olivier is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2004, 03:05 AM   #2
Charter
Head Mole
 
Charter's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 2,539
Uncomment // echo "\n\nPath $relative_script_path not recognized!\n\n"; in the config file.
__________________
Responses are offered on a voluntary if/as time is available basis, no guarantees. Double posting or bumping threads will not get your question answered any faster. No support via PM or email, responses not guaranteed. Thank you for your comprehension.
Charter is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2004, 04:58 AM   #3
olivier
Green Mole
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 17
My config.php now look like this:

define('ABSOLUTE_SCRIPT_PATH','/usr/local/www/data/phpdig'); // full path up to but not including admin dir, no end slash
Set $relative_script_path = '/usr/local/www/data/phpdig';

if ((!isset($relative_script_path)) || (($relative_script_path != ".") &&
($relative_script_path != "..") && ($relative_script_path != ABSOLUTE_SCRIPT_PATH))) {
echo "\n\nPath not recognized!\n\n";
exit();
}

But I have still my blank screen...
olivier is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2004, 05:07 AM   #4
olivier
Green Mole
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 17
And no error message like "Path not recognized"

Same thing for the search.php file. I have no error message, just a blank screen.

Quote:
Originally Posted by olivier
My config.php now look like this:

define('ABSOLUTE_SCRIPT_PATH','/usr/local/www/data/phpdig'); // full path up to but not including admin dir, no end slash
Set $relative_script_path = '/usr/local/www/data/phpdig';

if ((!isset($relative_script_path)) || (($relative_script_path != ".") &&
($relative_script_path != "..") && ($relative_script_path != ABSOLUTE_SCRIPT_PATH))) {
echo "\n\nPath not recognized!\n\n";
exit();
}

But I have still my blank screen...
olivier is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2004, 05:15 AM   #5
Charter
Head Mole
 
Charter's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 2,539
There's no need to set/change $relative_script_path unless you are changing the directory structure.
__________________
Responses are offered on a voluntary if/as time is available basis, no guarantees. Double posting or bumping threads will not get your question answered any faster. No support via PM or email, responses not guaranteed. Thank you for your comprehension.
Charter is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2004, 05:23 AM   #6
olivier
Green Mole
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 17
Ok, charter. But why do I have a blank screen?

I can't blame the $relative_script_path attribute, thus the problem is somewhere else. Any clue?

How can I troubleshoot this?

Thanks,
Olivier.
olivier is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2004, 05:27 AM   #7
Charter
Head Mole
 
Charter's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 2,539
Who knows why you have a blank screen. Maybe a path issue, maybe a connect issue, maybe something else. Try uncommenting // error_reporting(E_ALL); in the config file and see if it says anything when you then call the search.php file.
__________________
Responses are offered on a voluntary if/as time is available basis, no guarantees. Double posting or bumping threads will not get your question answered any faster. No support via PM or email, responses not guaranteed. Thank you for your comprehension.
Charter is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2004, 06:03 AM   #8
olivier
Green Mole
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 17
Not me

I tried to uncomment the "error_reporting". I just can't see any output. where can I see some output normally for these error reports? Is it on the /var/log/httpd-error.log?

BTW, There is no error in this log file.

I don't understand. It seems that I am the only one who had this problem on the forum ... perphaps it is because of my version of php... Does anybody tried to use phpdig with php5?

Olivier.
olivier is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2004, 06:24 AM   #9
Charter
Head Mole
 
Charter's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 2,539
The error reporting would show in the browser window. Maybe you are behind some intranet, firewall, or some such thing?
__________________
Responses are offered on a voluntary if/as time is available basis, no guarantees. Double posting or bumping threads will not get your question answered any faster. No support via PM or email, responses not guaranteed. Thank you for your comprehension.
Charter is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2004, 06:28 AM   #10
olivier
Green Mole
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 17
I am not behind a firewall.

But, If I was behind a firewall, I would not be able to see other php pages on this server. But I am able to see them.

I am trying with PHP4 now to see if I have the same result...
olivier is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2004, 06:35 AM   #11
Charter
Head Mole
 
Charter's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 2,539
Try checking the httpd.log access file too and see if PhpDig related requests are being recorded.
__________________
Responses are offered on a voluntary if/as time is available basis, no guarantees. Double posting or bumping threads will not get your question answered any faster. No support via PM or email, responses not guaranteed. Thank you for your comprehension.
Charter is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2004, 08:10 AM   #12
olivier
Green Mole
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 17
yes, they are.

I have seen a post with the same problem with mysql-server-4.1.7. I don't know why I installed 4.1 and not 4.0... didn't see that 4.1 is in beta...

I have to check that also.
olivier is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
When I try to index a blank page appears raphael_ita Script Installation 2 11-06-2006 06:25 PM
blank page after install odyssee Script Installation 1 05-04-2006 06:50 AM
blank page akita Script Installation 2 06-28-2005 11:54 PM
Blank Page with FreeBSD 4.7 Barcelo Script Installation 1 03-04-2005 04:11 AM
Blank page olivier Script Installation 1 02-10-2005 03:17 PM


All times are GMT -8. The time now is 03:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2001 - 2005, ThinkDing LLC. All Rights Reserved.