PhpDig.net

Go Back   PhpDig.net > PhpDig Forums > Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools
Old 01-14-2006, 01:48 PM   #1
cranachan
Green Mole
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3
Chinese characters and html fragments in results

I am getting chinese characters and html fragments in results eg 燑/div>. This seems to occur where there is an html entity preceding the tag. So in the code on one of my own sites where this is occuring we have &nbsp;</div>.

Please advise how to sort this. I have tried changing the code page order in config.php without success. Other posts refer to an html entities array but I cant find that in my install (1.8.9). Not sure if this is an indexing error or a results error.

Thanks
cranachan is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2006, 12:12 PM   #2
Dave A
Purple Mole
 
Dave A's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: North Island New Zealand
Posts: 170
It may be worth you checking the character encoding settings that are running.

From what I can see within the documentation this could cause the results that you are getting.
Dave A is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2006, 11:55 PM   #3
cranachan
Green Mole
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3
I have tried various code page settings including those in the documentation without success.
cranachan is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2006, 11:07 AM   #4
cranachan
Green Mole
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3
Cracked it. The solution was in the code page settings in config.php, you just have to re-index the offending pages to correct it, I was expecting the results to change - doh!

I added ISO-8859-1 and ISO-8859-2 in that order after UTF-8.
cranachan is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2006, 11:27 AM   #5
Dave A
Purple Mole
 
Dave A's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: North Island New Zealand
Posts: 170
Thats quite a neat solution.

At least you have let everyone know, so that if it happens again people will be able to read it when they visit the forum and read through the posts.

Well done.
Dave A is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
language as chinese bailywen How-to Forum 1 07-18-2005 04:19 PM
HTML entities in results scarydog How-to Forum 1 05-19-2005 07:28 AM
Phpdig indexing including HTML in results Mrsoft Troubleshooting 1 09-28-2004 04:23 AM
ignore special characters like - mirdin Troubleshooting 5 09-11-2004 06:48 AM


All times are GMT -8. The time now is 01:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2001 - 2005, ThinkDing LLC. All Rights Reserved.